Европейската комисия одобри днес българска програма на стойност 1,3 млн. евро за

...
Европейската комисия одобри днес българска програма на стойност 1,3 млн. евро за
Коментари Харесай

ЕК одобри българска програма за борба с двойния стандарт при храните

Европейската комисия утвърди през днешния ден българска програма на стойност 1,3 млн. евро за битка с двойния стандарт при храните. Програмата е инициирана от евродепутатите от ГЕРБ.

От партията оповестиха, че по програмата ще могат да аплайват за грантове неправителствени организации от Източна и Западна Европа, а началото евентуално ще бъде обещано през 2019 година, съобщи bTV.

Освен това е допустимо е да бъде основан и профилиран орган, който да следи за уеднаквяването на качеството при храните във всички страни членки.

Андрей Новаков уточни, че чака с парите потребителските организации да покачат своя потенциал – за съоръжение, за проби, за осведомителни акции и разяснение на потребителските права. Също по този начин изрази вярата да се вкарат минимални стандарти.

„ Двойните стандарти са голям камшик на Европейски Съюз и ние ще създадем всичко допустимо, с цел да променим това. Надявам се, че с цялата информация, която ще се събере, да имаме една по-пълна картина в кои страни го има този проблем. И се надявам в последна сметка да имаме едно ново законодателно предложение за уеднаквяване на стандартите “, изясни от своя страна Емил Радев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР